Fëmijët

5 truke të thjeshta për të vënë sa më shpejt në gjumë foshnjen

+

begjumash

Në momentin që një foshnje hyn në jetën e një çifti, ndryshojnë shumë e kuilibra dhe zakone rutinore në shtëpi siç është për shembull gjumi. Prindërit e rinj jo vetëm që do prishinj oraret e tyre të gjumit, por do vihen para vështirësive për të vënë fëmijën e tyre në gjumë. Prindërit që kanë kaluar këtë fazë e dini më së miri këtë. Në këtë artikull duam t'ju vijmë në ndihmë me disa këshilla dhe truke që ndihmojnë foshnjen tuaj të flerë si qengj.

1. Përkundja: Një nga mënyrat më klasike për të vënë beben në gjumë është përkundja. Nëse lodheni ta përkundni në prehër apo krahë, mund ta vendosni  në një krevat lëkundës deri sa foshnja juaj të flejë plotësisht.

2. Zhurma e bardhë: Mund t'ju tingëllojë e çuditshme, por të ashtuquajturat “zhurma të bardha”, të tilla si zhurma e dallgëve të detit apo zhurma e fëshfërimës së pemëve  ndihmojnë foshnjën për të fjetur. Gjithashtu edhe muzika e lehtë dhe e ëmbël e ndihmon fëmijën për të fjetur.

3. Gjumi me orar:Një nga arsyet kryesore pse bebi fle me vështirësi është kur nuk ka një orar të përcaktuar të gjumit. Prandaj mundohuni të krijoni një orar rutinë të gjumit për fëmijën tuaj e do ta shihni se sa  e lehtë do të jetë për ju.

4. Shëtitjet me makinë: Kjo është një metodë që përdoret nga shumë prindër për të vënë fëmijet në gjumë. Fëmijët i zë shpejt  gjumi kur janë duke lëvizur në makinë. Pastaj ju mund ta shfytëzoni këtë kohë edhe si një shëtitje me partnerin tuaj.

5. Hiquni sikur po flini vetë: Kjo është një nga teknikat e fundit që ju rekomandohet, por gjithsesi nëse i keni provuar të gjitha metodat dhe nuk kanë funksionuar bëni sikur po flini vet, pasi qetësia absolute në shtëpi mund ta ndihmojë bebin tuaj për të fjetur.