Marrëdhënia në çift

Sa duhet të zgjasë mesatarisht një raport seksual?

+

cuoplebes

Jeta seksuale ndryshon nga çifti në çift dhe nuk dimë ndonjë formulë lumturie në shtrat. Gjithësecili duket se luan sipas rregullave të tij dhe leksionet duket se nuk vlejnë. Ndërsa shumica prej nesh janë të rezervuar, të tjerë nuk kanë ndroje të thonë se sa zgjat mesatarisht marrëdhënia seksuale.

Por tani, në sajë të një studimi të ri, të gjithë mund të llogarisin se sa të aftë janë në shtrat.
Kompania e lodrave seksi Lovehoney ka anketuar rreth 4,400 klientë dhe ka dalë në përfundimin se marrëdhiet seksuale zgjasin mesatarisht 19 minuta, ku 10 minutat e para janë lojra përkëdhelje dhe përgatitje. Pak më shumë se gjysma e të anketuarve thanë se ishin të kënaqur me këtë, por 19 për qind e grave dhe 23 përqind e meshkujve pohuan se do të donin të zgjaste më shumë.
Gati një e katërta e të gjithë të anketuarve thanë se do të donin që seksi të zgjasë për më shumë se gjysmë ore, dhe dy të tretat thanë se do të donin të paktën 15 minuta .