living logo

Akullore të Gjelbra

Kostoja: 12 copë/400 lekë të reja

Përbërësit: 

  • 2 kivi, 
  • 700 gr mollë të gjelbra,
  •  2-3 gjethe spinaqi të freskët,
  • 1 kërcell selinoje,
  • 2 lugë gjelle mjaltë shumëlulesh,
  • 350-400 ml ujë.

Përgatitja:

Shtrydhni mollët, 1 kivi, selinon dhe gjethet e spinaqit në shtrydhës, hidhini në një shishe, shtoni ujë dhe mjaltë, sipas dëshirës. Pritni një nga kokrrat e kivit në feta të holla dhe sistemojini në format e akulloreve.

Më pas hidheni lëngun nëpër format e silikonit që keni blerë paraprakisht dhe futini në ngrirësin e frigoriferit. Edhe Akulloret e

Gjelbra, mund të konsumohen brenda muajit nëse temperatura në ngrirës nuk ndryshon.


spitali