living social

Home | Kuzhina | Embelsira | Petulla me mjaltë

Petulla me mjaltë

Font size: Decrease font Enlarge font
Petulla me mjaltë

Përbërësit:

500 gr qumësht
250 gr miell
20 gr maja birre e njomë
5 gr kripë
30 gr sheqer
Vaj misri për skuqjen
Mjaltë per servirje

Hedhim pak qumësht në një tenxhere të vogël dhe e vëmë në zjarr të vaket pak. Tretim në të majanë ë birrës e në vazhdim sheqerin dhe kripën. Shtojmë në tenxhere pjesën tjetër të qumështit dhe miellin, duke e përzier mirë në mikser ose me tel kuzhine. E lëmë masën në ambient të ngrohtë për të paktën 1 orë. Në një tenxhere hedhim vajin, me zjarr jo shumë të nxehtë. Marrim pak brumë me ndihmën e një luge dhe e hedhim në vajin e nxehtë. Në këtë mënyrë veprojmë për të gjitha petullat, të cilat duhet të dalin të vogla e të rrumbullakëta. Pasi të kenë marrë ngjyre ari, i nxjerrim me ndihmën e një luge me vrima. I lëmë të kullojnë në letër kuzhine dhe i servirim të ngrohta , shoqëruar me mjaltë.

Shperndaj ne : Post on Facebook Add to your del.icio.us Digg this story StumbleUpon Twitter

Subscribe to comments feed Komente (4 u postua)

avatar
elton gucati 01/12/2012
petullat me mjalt jan shum te mira
avatar
06/03/2013
Pjesen tjeter te qumshtit dhe miellin e hellim nderkohe qe eshte ne zjarr?
avatar
irisa eni 23/07/2013
jane te mrekullueshme
avatar
14/11/2013
oh zot sa te mira jane petullat me mjalte
total: 4 | shfaq: 1 - 4

Postoni komentin tuaj

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Ju lutem shkruani kodin qe shihni ne imazh:

Captcha

Log in

  • Dergo me email Dergo me email
  • Printo artikullin Printo artikullin
  • Vetem tekst Vetem tekst
Shperndaj ne : Post on Facebook Add to your del.icio.us Digg this story StumbleUpon Twitter

Taguar si:

Nuk ka tage per kete artikull

Votoni artikullin

4.50