Home | Kopshtaria | Enciklopedia e luleve | Bimët që pastrojnë ajrin e shtëpisë

Bimët që pastrojnë ajrin e shtëpisë

image

Ja cilat janë:

  • Palma Bambu: ajo heq ajrin e ndotur dhe vepron si një pastrues natyror.
  • Bima gjarpër: ajo thith oksidet e azotit duke pastruar ajrin e ndotur. 
  • Palma Areca: një prej bimëve më të mira natyrore që pastron ajrin.
  • Bima merimangë: shërben për largimin e monoksidit të karbonit dhe toksinave të tjera ose papastërtive. Bimët merimangë janë të mira për heqjen e papastërtive nga ajri. 
  • Zambakët e paqes: ato mund të quhen pastruesit e gjithçkaje. Ato shpesh vendosen në banjo ose në lavanderi, sepse ato janë të njohura për largimin e sporeve të mykut.
  • Margarita: ato janë lule që jo vetëm heqin dioksidin nga ajri por edhe përmirësojnë gjumin, duke thithur dioksidin e karbonit dhe duke çliruar oksigjen gjatë natës.