Njihuni me personazhet e njohur shqiptarë që agjërojnë muajin e shenjtë të Ramazanit
Muaji i bekuar dhe i shenjtë i Ramazanit për besimtarët muslimanë ka shumë vlera. Ashtu sikurse njerëzit e thjeshtë që...
Nga Linda Fishta, Fotografia Armand Habazaj
Siç është e kuptueshme nga përbërësit e parë të kekut, është një nga ëmbëlsirat më të thjeshta që bëhet edhe pa patur ‘asgjë’ në shtëpi! Menjëherë dhe me shije!
Koha e përgatitjes - 15 minuta
Përbërësit për tavë me diametër 24/26 cm me vrimë në mes ose jo:
● 300 g miell ● 250 g sheqer ● 3 vezë ● 100 ml vaj ulliri me shije delikate ● 150 ml qumësht ● 1 bustinë sodë për ëmbëlsira ● 1 limon organik – na duhet vetëm lëkura e tij e grirë në rende ● një majë thike kripë
Përgatitja:Ndezim furrën në 180° C.
1.Në robot ose me rrahësen elektrike të vezëve rrahim sheqerin me vezët për 10 minuta. Shtojmë më pas vajin
dhe qumështin pjesë-pjesë dhe pa ndaluar përzierjen me rrahësen elektrike. Shtojmë miellin dhe sodën me sitë dhe
tani i përziejmë me spatul ose lugë druri, pastaj shtojmë kripën dhe lëkurën e limonit.
2.Hedhim brumin në tavën e lyer me gjalpë e miell dhe e pjekim për 40-45 minuta ose aq sa, kur të bëjmë proven me kruajtëse dhëmbësh, ajo të dalë e pastër.
Muaji i bekuar dhe i shenjtë i Ramazanit për besimtarët muslimanë ka shumë vlera. Ashtu sikurse njerëzit e thjeshtë që...
Kushedi se çfarë surprizash do të na rezervojë moti për festën e Pashkëve, por një gjë është e sigurt...
Albano dhe Baby G, teksa qëndrojnë në oborrin e “Ferma VIP”, kanë treguar historite e tyre të dashurisë ndër vi...