Njihuni me personazhet e njohur shqiptarë që agjërojnë muajin e shenjtë të Ramazanit
Muaji i bekuar dhe i shenjtë i Ramazanit për besimtarët muslimanë ka shumë vlera. Ashtu sikurse njerëzit e thjeshtë që...
Nga Linda Fishta, Fotografia Armand Habazaj
Një pjatë tipike e vjeshtës! Kërpudhat janë në kohën e tyre por pa salsiçet, shija nuk do të jetë aq e plotë.
Përbërësit për 4 persona:
350g oriz ± 1 qepë e vogël ± ½ gotë verë e bardhë ± 250g salsiçe të freskëta ± 30g kërpudha porçini të thata ± 50g gjalpë ± 50g djathë Parmigiano ± lëng zarzavatesh i valuar ± 1 bustinë shafran ± majdanoz i freskët
Përgatitja:
1. Salsiçeve u heqim lëkurën dhe i copëtojmë në thërrime. Kërpudhat i vëmë në një tas me ujë të vakët të hidratohen.
2.Qepën e grijmë hollë dhe e skuqim në tenxhere me 30gr gjalpë. Shtojmë salsiçet dhe kur këto të jenë skuqur, i shuajmë me verë. Hedhim orizin, e skuqim për pak minuta dhe shtojmë kërpudhat dhe pak nga uji i tyre. Shtojmë lëng të valuar sipas nevojës derisa orizi të jetë zier. Kur mungon pak kohë që orizi të jetë zier, hedhim shafranin e tretur me pak ujë.
3.Kur orizi të jetë zier, e përziejmë me gjalpin që na ka mbetur dhe djathin Parmigiano. E shërbejmë me majdanoz të grirë të freskët.
Muaji i bekuar dhe i shenjtë i Ramazanit për besimtarët muslimanë ka shumë vlera. Ashtu sikurse njerëzit e thjeshtë që...
Kushedi se çfarë surprizash do të na rezervojë moti për festën e Pashkëve, por një gjë është e sigurt...
Albano dhe Baby G, teksa qëndrojnë në oborrin e “Ferma VIP”, kanë treguar historite e tyre të dashurisë ndër vi...