Nga humbja e peshës te parandalimi i sëmundjeve, ja 10 benefitet e çajit (sidomos atij jeshil)
Çaji e sidomos ai jeshil është një pije e mrekullueshme. Më poshtë ju tregoj 10 benefite të tij: 1. Çaji mund t'j...
Mishi nuk ka pse të jetë gjithnjë i pjekur. Do ta bëni shumë më të shijshëm nëse shtoni aromat e duhura apo përbërës të tjerë që plotësojnë shijen. Provoni recetën tonë që kemi zgjedhur për këtë Pashkë!
Nga Alessandro Gianpiero, Fotografia Armand Habazaj
Përbërësit për 4 persona
1 kg brinjë qengji
800 gr patate
200 gr pançetë e tymosur
Vaj ulliri
½ gotë verë të bardhë
100 gr bajame të pjekura
1 gotë e vogël raki
Kripë, piper
Rozmarinë
Përgatitja:
Brinjët e qengjit i aromatizojmë me kripë e piper dhe i lyejmë me miell. Në një tigan hedhim 5 lugë gjelle vaj dhe pasi të nxehet skuqim brinjët nga të dy anët. Në lëngun e mbetur nga skuqja shtojmë verën, rakinë, pak rozmarinë të freskët dhe ½ gotë ujë. Të gjitha i lëmë të ziejnë ngadalë, derisa të përftohet një salcë, të cilën e kullojmë derisa të bëhet homogjene.
Brinjët e qengjit i mbështjellim një nga një me fetë pançete dhe i vendosim në një tavë ku i spërkasim me pak vaj dhe i pjekim në temperaturë 240 gradë derisa pançeta të marrë ngjyrë të artë. Presim patatet në feta rrumbullake me trashësi 1 cm, i spërkasim me kripë, piper, rozmarinë dhe vaj. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë në temperaturë 220 gradë për 20-25 minuta. Vendsoim brinjët, të cilat i spërkasim me salcën e nxehtë. Në fund i zbukurojmë me bajamet e pjekura.
Çaji e sidomos ai jeshil është një pije e mrekullueshme. Më poshtë ju tregoj 10 benefite të tij: 1. Çaji mund t'j...
Flirtet dhe ngacmimet në sferën politike, e kudo, kundrejt personazheve vajza dhe gra, kanë ndodhur dhe mesa duket ende vazhdojnë të ...
Meri Gjini ka bërë parashikimin për të gjitha shenjat, për atë çfarë i pret në katër ditët e ardhshme...