Orakulli i kuzhinës

5 ushqimet e konservuara që nuk duhet të blini kurrë në supermarket, janë të pashëndetshme dhe toksike

+

CannedFood 1

 Këto ushqime të para-prera, para-copëtuara dhe gjysëm të gatshme për gatim mund të duken si ushqime të shpejta dhe të përshtatshme në kuzhinë, por janë më pak të shijshme dhe më të shtrenjta se kur i blini të freskëta, prandaj po ju japim një listë artikujsh të konservuar që duhet të injoroni në dyqan.

1.Hudhra: E vërteta është se shijet e hudhrave të konservuara janë ndryshe nga ato të freskëta, gjithashtu humbasin edhe vlerat ushqyese si antioksidantët dhe vitaminat.

2.Kërpudha: Çdo njeri që i pëlqen kërpudhat mund të kuptojë se shija e tyre kur konservohen ndryshon. E vetmja e mirë që ofrojnë kërpudhat e konservuara janë koha, më pak kohë për t’i përgatitur.

3.Lëng qitroje: Lëngu i limonit, i portokallit dhe i qitrosduhet të jenë gjithmonë të freskët, pasi humbin vlerat ushqyese dhe mund të bëhen dëmtues shëndeti.

4.Salcë për sallatë: Jemi dakort që salcat marrin shumë kohë për t’u përgatitur, por shpeshherë nuk janë të këshillueshme për shëndetin. Ju mund të përgatisni vetë në shtëpi një salcë me mustardë, vaj ullri, uthull, kripë, piper dhe erëza sipas dëshirës.

5.Pure patatesh: Puretë e patateve janë një nga ushqimet më të mira dhe më të shijshme, mirëpo duke i blerë të konservuara humbasin shijen dhe vlerat. Ndaj do të ishte mirë të shpenzoni disa minuta kohë për t’i përgatitur vetë.