Orakulli i kuzhinës

5 ushqimet që nuk duhet t'i lani kurrë para se t'i gatuani dhe ushqimet që duhet t'i lani gjithmonë

+

ushqorwer

Që në fëmijëri, na është thënë të lajmë gjithçka që hamë, por shumë pak njerëz e dinë se jo rrallë herë ky zakon mund të thotë për në më shumë rrezik sesa dobi. Larja e disa ushqimeve mund të përhapë bakteret në mjedisin ku ne gatuajmë duke na rrezikuar shëndetin. Më poshtë do të lexoni ushqimet që nuk duhet t’i lani asnjëherë para se t’i gatuani dhe ato që duhet t’i lani gjithmonë para se t’i konsumoni

16424410 15971610 11 0 1507034586 1507034597 650 1 1507034597 650 4e3e8a511e 1507644712
Veza
Në lëvozhgën e vezëve ndodhet një substancë e veçantë që i mbron nga bakteret. Uji e shpërbën këtë “mur mbrojtës” ndaj më e mira është të mos i lani vezët .

16424460 15972910 8 0 1507034719 1507034726 650 1 1507034726 650 ec1020941b 1507644712
Bakteret që gjenden me shumicë tek pulat e freskëta (më e njohura salmonella) janë shumë të rrezikshme. Shumë njerëz mendojnë se larja e pulave para gatimit mund ta pastrojë këtë të fundit nga ky bakter, pa e ditur se ky proces ndihmon në përhapjen e salmonelës dhe baktereve të tjera. Ajo që duhet të bëni është ta zieni dhe ujin e parë ta derdhni.

16424510 15973410 5 0 1507034795 1507034802 650 1 1507034802 650 58f55c9fd5 1507644712
Ashtu si pula dhe mishi i freskët (viçi, misht derrit, viçi, qengji) nuk duhet larë përpara se të gatuhet.
Makaronat gjithashtu nuk duhen larë sepse sipas kuzhinierëve, uji heq niseshtenë e gjendur në sipërfaqen e makaronave që ndihmon në përthithjen e salcës.

16424560 15971860 9 0 1507034627 1507034641 650 1 1507034641 650 48c137cb78 1507644712
Këpurdhat
Ju nuk mund t’i mbani kërpudhat për një kohë të gjatë të zhytyra në uji, sepse kanë aftësi shumë të mira absorbuese. Është më mirë t’i shpëlani dhe t’i fshini menjëherë me një pecete përndryshe ato do të humbasin elasticitetin dhe nuk do të jenë më aq të shijshme.

16424610 15971710 10 0 1507034606 1507034612 650 1 1507034612 650 2b2611c133 1507644712
Ushqimet që duhet larë gjithmonë përfshijnë : frutat, perimet, frutat e thata , perimet e konservuara në kanaçe dhe frutat e thara. Burimi: Brightside