Orakulli i kuzhinës

Frutat dhe perimet që kanë më shumë vitaminë C se limoni e portokalli

+

ushqimetvitaminax

Pavarsisht reputacionit që agrumet kanë, vitamina C gjendet me shumicë në fruta e perime të tjera duke lënë pas limonin apo portokallin. Një portokall mesatar përmban rreth 69.7 mg vitamin C por më poshtë do të lexoni të gjitha frutat e perimet e tjera që përmbajnë shumë më shumë vitamin C që në të njëjtën kohë është dhe një antioksidantë i fuqishëm.
Speci djegës- 107.8 mg
Specat e kuq- 190
Brokoli- 132
Lulelakra- 127.7
Ananas- 78.9 mg
Kivi- 137.2