Dijonisi “thumbon” Valerin: Je shumë sensual
Roberti ka ndarë me Dijonisin dhe Gledisin se ka “mision” të stresojë një nga fermerët. Djemtë po bisedonin në...
Nga Linda Fishta, Fotografia Armand Habazaj
Keku me portokall është një ëmbëlsirë e thjeshtë dhe e shpejtë, pa kosto. Mund ta përdorni mëngjeseve, të shoqëruar me një gotë qumësht.
Përbërësit për tavë me kuadrate 23-24cm anësore të gjatë ose e rrumbullakët me diametër 26 cm:
● 250g gjalpë i butë në temperaturë ambienti
● 75g sheqer
● 75g sheqer kaf
● 100 ml lëng portokalli
● 225g miell
● ½ lugë e vogël sode bukë
● 1 lugë e vogël sodë për ëmbëlsira
● 4 vezë
● lëngu dhe lëkura e grirë e 1 portokalli bio
Përgatitja:
Ndezim furrën në 180°.
Vëmë në robot të gjithë përbërësit e kekut (përveç atyre që do t’i hedhim sipër). I përziejmë për 2-3 minuta derisa të bëhen si masë homogjene. Hedhim brumin në tavën e lyer me gjalpë e miell dhe e pjekim për 35/40 minuta afërsisht ose derisa kur të bëjmë provën me kruajtëse dhëmbësh, ajo të dalë e pastër. Kur të jetë pjekur, e nxjerrim nga furra, por e lëmë në tavë.
Shënim: nëse nuk keni robot për kuzhinë, mund ta realizoni edhe me dorë. Në një tas përzieni dy llojet e sheqerit me gjalpin me rrahësin e vezëve me dorë ose elektrik, derisa të bëhen si shkumë. Shtoni më pas reçelin, miellin dhe sodden me sitë, vezët dhe së fundi lëngun dhe lëkurën e portokallit.
Roberti ka ndarë me Dijonisin dhe Gledisin se ka “mision” të stresojë një nga fermerët. Djemtë po bisedonin në...
Nga: Kostandin Feshti Pierpaolo ( Piccioli ) largohet e Alessandro ( Michele ) vjen. Kjo është marrëveshja e re e shtëpisë së m...
Muaji i bekuar dhe i shenjtë i Ramazanit për besimtarët muslimanë ka shumë vlera. Ashtu sikurse njerëzit e thjeshtë që...