Dijonisi “thumbon” Valerin: Je shumë sensual
Roberti ka ndarë me Dijonisin dhe Gledisin se ka “mision” të stresojë një nga fermerët. Djemtë po bisedonin në...
Pas shirave të shtatorit, kërpudhat e para janë shfaqur nëpër pyje. Prej disa vitesh tashmë, njohësit e tyre i sjellin menjëherë në tregjet e mëdha prej nga vijnë në shtëpitë tona apo restorante! Kërpudhat champignions janë më të përhapurat, prandaj i kemi zgjedhur për të bërë këtë recetë!
Nga Living, Fotografia Armand Habazaj
Për 4 persona:
500g kërpudha, 2 kungulleshka mesatare, 100g pancetë të ëmbël, 1 qepë, 1 thelb hudhër, 1 tufë majdanoz, 2-3 domate të thata, 50g gjalpë, kripë, piper sipas dëshirës.
Përgatitja:
Kërpudhat i pastrojmë me ujë të rrjedhshëm dhe i lëmë të kullohen mbi një pecetë të thatë. I presim bishtat deri në fund dhe i grijmë në copa të vogla. Në një tigan me pak gjalpë vëmë të skuqet qepa e grirë hollë derisa të zbutet. Shtojmë copat e kërpudhave, pastaj pançetën dhe i skuqim për pak minuta. Shtojmë edhe kungulleshkën e prerë në kubikë dhe i skuqim të gjitha bashkë. I kriposim dhe piperosim. Kapelat e kërpudhave i skuqim me pak gjalpë nga të dy anët. Me masën e përgatitur mbushim kërpudhat dhe i rreshtojmë në një tavë. I vëmë të piqen në furrë me 180 gradë për 30 minuta. Shoqërohen me krem beshamel, në të cilin kemi miksuar edhe 2–3 domate të thata.
Roberti ka ndarë me Dijonisin dhe Gledisin se ka “mision” të stresojë një nga fermerët. Djemtë po bisedonin në...
Nga: Kostandin Feshti Pierpaolo ( Piccioli ) largohet e Alessandro ( Michele ) vjen. Kjo është marrëveshja e re e shtëpisë së m...
Muaji i bekuar dhe i shenjtë i Ramazanit për besimtarët muslimanë ka shumë vlera. Ashtu sikurse njerëzit e thjeshtë që...