A do mbetemi pa çokollatë? Çmimi i kakaos arrin vlerën më të lartë në histori
Çmimi i kakaos është rritur me shpejtësi gjatë muajve të fundit. Një ton kakao të martën arriti vlerën e m...
Ideale për të shoqëruar një grilatë apo për t’u konsumuar e vetme, në piknik apo darkat e plazhit, pa u ndjerë të rënduar.
Nga Linda Fishta, Fotografia Armand Habazaj
Koha e përgatitjes - 10 minuta
Përbërësit për 4-6 persona (tavë me diametër 20 cm)
● 300 g domate qershiza
● 3 vezë
● 200 ml qumësht
● 150 ml pana për kuzhinë
● 3 lugë të vogla niseshte misri
● pak rozmarinë, borzilok
● kripë e piper
● pak gjalpë për të lyer tavën ose letër furre
Përgatitja:
Ndezim furrën me 180°, lyejmë tavën me pak gjalpë ose vëmë letër furre.
1.Presim në copa të vogla qepët e qëruara bashkë me bishtat, copëtojmë borzilokun me dorë, përziejmë qumështin me niseshtenë dhe I lëmë mënjanë.
2.Në një tas përziejmë vezët me rrahësin e vezëve me dorë, ose me pirun, shtojmë qumështin me niseshtenë, panën, kripë e piper, qepët, gjethe rozmarine dhe gjethet e borzilokut. Hedhim brumin në tavë, vëmë sipër domatet qershiza dhe e vëmë të piqet në furrë për afro 20/30 minuta.
Çmimi i kakaos është rritur me shpejtësi gjatë muajve të fundit. Një ton kakao të martën arriti vlerën e m...
Albano dhe Baby G, teksa qëndrojnë në oborrin e “Ferma VIP”, kanë treguar historite e tyre të dashurisë ndër vi...
Çiljeta ka dhënë më shumë detaje nga jeta e saj personale, ku dhe ka folur për fëmijët e saj. Këngëtarja ...