Gjarpri tmerron pasagjerët në avion gjatë një fluturimi (Video)
Disa pasagjerë që po përshkonin linjën e fluturimit nga Bankok për në Phuket, kanë parë tmerr me sy. Njërëzi...
Ideale eshte te pergatitet me kerpudha Porcini, por del e mire edhe me kerpudha Champignon. Keto te fundit kushtojne me pak dhe jane ne treg ne te gjitha stinet e vitit.
Përbërësit për 4 persona:
400g kerpudha Champignon ± 1 scalogno ose qepe jo djegese
± 1 thelb hudher ± gjethe sherbele ± 3 luge miell ± 1 liter leng zarzavatesh ± 4 luge gjelle pana ose qumesht ± 1 luge gjelle gjalpe ± djathe dhie i fresket, ose djathe Provolone ± kripe, piper ± 4-5 kokrra arra te qeruara, arre moskat ± vere e bardhe 1/5 gote (nese e keni)
Përgatitja:
1Pastrojme kerpudhat dhe i ndajme ne feta.
2Ne nje tigan hedhim gjalpin dhe skuqim Scalognen me hudhrat e grira bashke me 3-4 gjethe sherbele. Shtojme miellin me pas dhe duke e perzier gjate gjithe kohes e leme te skuqet sa te marre pak ngjyre. Tani e shuajme me veren.
3Shtojme lengun e zarzavateve dhe kerpudhat duke lene disa menjane per skuqet për 1-2 minuta duke e përzier me lugë druri. Shtojmë konjakun dhe e lëmë të avullojë.
4Shtojmë kërpudhat, i spërkasim me kripë dhe i lëmë në zjarr për 5 minuta, të mbuluara me kapak.
5Majdanozin, të larë dhe të grirë imët, e hedhim te tigani sipër kërpudhave dhe fikim zjarrin.
6Kullojmë makaronat, lëmë pak ujë nga zierja e tyre dhe i hedhim në tigan te salca. Shtojmë këtu arrat, pak nga uji i makaronave të ziera, pak gjethe majdanozi dhe i shërbejmë menjëherë duke i spërkatur me djathë.
Disa pasagjerë që po përshkonin linjën e fluturimit nga Bankok për në Phuket, kanë parë tmerr me sy. Njërëzi...
Çaji e sidomos ai jeshil është një pije e mrekullueshme. Më poshtë ju tregoj 10 benefite të tij: 1. Çaji mund t'j...
Flirtet dhe ngacmimet në sferën politike, e kudo, kundrejt personazheve vajza dhe gra, kanë ndodhur dhe mesa duket ende vazhdojnë të ...