Eni Shehu: Arbana shtrigë, të nxinte jetën!
Eni Shehu, i ftuar në emisionin “Natën me Aulonën”, ka folur për marrëdhënien e tij me Arbana Osmanin, duke thë...
Shumë njerëz shpesh herë e kanë barazvlerësuar ushqimin kinez me ushqim të mirë dhe të shëndetshëm. Në kontrast me kulturat perëndimore, kinezët janë të shqetësuar vetëm mbi një aspekt kur vjen puna tek ushqimi: shija. Për sa kohë që ushqimi ka shije të mirë, pjata e meriton vendin e saj në tryezë. Çuditërisht edhe pse kinezët e duan ushqimin e tyre, dhe nuk masin kaloritë pas çdo vakti të konsumuar ata janë gjithnjë në formë. Për t'ju ndihmuar të kuptoni sekretet e këtij fenomeni, më poshtë do të lexoni këshilla thelbësore se ku mbështeten kinezët për të mbajtur në balancë peshën e trupit të tyre.
Ashtu si mund ta prisnit, orizi mban vendin e parë. Nëse gatuhet pa shumë yndyrë orizi është një ushqim mjaft i shëndetshëm i cili nuk kontribon në kilogramët e tepërt në trupin tuaj.
Të ngrënit së bashku. Restorantet kineze janë të njohura për traditën e tyre “të ngrënit familjarisht” kjo do të thotë në një tavolinë askush nuk ha indiviualisht por ushqimi ndahet.
Pjata me të vogla. Mund të ju duket qesharake, por është vërtet efikase. Në këtë mënyrë ju do të konsumoni më pak ushqim.
Perimet konsiderohen pjatë më vete dhe nuk mungon në asnjë tavolinë në familjet kineze.
Metoda më e preferuar e të gatuarit në Kinë është avulli.
Caji jeshil
Eni Shehu, i ftuar në emisionin “Natën me Aulonën”, ka folur për marrëdhënien e tij me Arbana Osmanin, duke thë...
Historia e një italiani që kaloi nëntë muaj duke jetuar në një aeroport mund të tingëllojë paksa si komploti i fi...
Ka disa hapa shumë të thjeshtë për të pastruar syzet apo ekranin e celularit në mënyrën e duhur, nuk është n...