Letra

“Jam i lumtur vetëm kur jam pa gruan”;Historia e burrit që u fsheh 10 vjet në pyll

+

nintchdbpict000359538186
Nuk duronte dot më të kontrollohej nga gruaja dhe të kishte një jetë që nuk e donte aspak. Kështu, ka vendosur, të largohej dhe të banonte në një pyll, ku qëndroi për 10 vjet.
Një vendim ekstrem ky, i kopshtarit britanik Malcolm Applegate. Pasi ka fjetur në pyje gjatë gjithë kësaj kohe, ka vendosur të kthehet në Londër, por jo tek bashkëshortja. Tani jeton në një qendër sociale dhe është i lumtur.
Sapo u kthye, Malcolm ka dashur t’ia tregojë historinë motrës së tij, e cila nuk e kishte parë për 10 vjet dhe që besonte se kishte vdekur.
Një histori e pabesueshme, e publikuar nga mediat angleze dhe që ka bërë shumë bujë. “Para se të bëhesha një anëtar i ‘Emmaus Greenëich’, kam qenë një kopshtar në Farnborough për 25 vjet të lumtura. Më pëlqente shumë puna që bëja, sikundër edhe tani. Pastaj u martova…”, shkruan Supershendeti.
“Që atëherë jeta ime u bë gjithnjë e më e trishtuar, – vazhdon rrëfimin e tij. – Sa më shumë punoja, aq më tepër bashkëshortja ime inatosej. Nuk duronte dot të më shikonte jashtë shtëpisë. Por nuk pranova dhe u largova nga shtëpia”.
“Nuk i thashë askujt, – kujton ai, duke menduar largimin, – as familjes sime. U largova për 10 vjet, duke qëndruar në një pyll pranë Kingston. Ai vend u bë shtëpia ime. Punoja si kopshtar në një qendër për të moshuarit aty pranë. Më pëlqente shumë jeta ime. Pastaj, përmes një miku, mësova për shoqatën “Emmaus”. Shkova atje për një intervistë dhe u transferova, duke u strehuar menjëherë”.
Tani Malcolm i dedikohet me përkushtim punës. Ka gjetur lumturinë, siç deklaron ai vetë: “Jeta ime ka sërish një kuptim”.