Letra

Vajza që mundi kancerin dy herë kthehet pas 20 vitesh në spitalin ku u kurua, por tani si një infermiere

+

hisrter

T’i vinte në ndihmë fëmijëve me kancer, ka qenë gjithçka ka ëndërruar ! Kjo është ëndrra e Montana Broën, 24 vjeçares që ka lufutar me këtë sëmundje dy herë. E diagnostikuar me një formë të rrallë të kancerit në moshën 2 vjeçare jeta e kësaj vajze duket se ka qenë që prej asaj dite një luftë e vërtetë.
Falë kimioterpive intensive dhe kujdesit të duhur mjëkësor vogëlushja kaloi një fëmijëri të bukur e të lumtur deri në moshën 15 vjeçare kur mësoi se kanceri i ishte rikthyer. Vajza tashmë e rritur nuk u dorëzuar për asnjë moment dhe ëndrra e saj ishte t’ia dilte mbanë vetëm për të relaizuar ëndrën e saj, të bëhej infermiere në spitalin ku ajo kishte kaluar aq shumë kohë e dukej se kishte vjedhur çdo gjë nga zanati i infermiereve.
Ajo beson se përvojat e saj të vështira personale me kancerin mund ta ndihmojnë atë të krijojë një lidhje të veçantë empatike me fëmijët që luftojnë kundër kësaj sëmundjeje duke u bërë burim shprese dhe frymëzimi për ta. "Me të vërtetë dua të jem ai person që mund të thotë hej, e kuptoj. Kam qenë dhe unë sit y, por më shikon ku jam tani” Dhe pse ishte gjëja që doja më shumë kurrë nuk e kisha menduar se në moshën 24 vjeçare do të punoja në spitalin ku isha trajtuar. LIVING

childhood cancer survivor hospital nurse montana brown 3 59d73f48c10d7 700