Kujdesi për trupin

Përse nuk duhet t'i hiqni kurrë qimet me piskator në këto pjesë të trupit

+

vetullaewrr

Cilado qoftë metoda e depilimit që përdorni, asnjëherë qimet nuk do të zhduken përjetësisht nga trupi juaj ! Të jetë vallë kjo arsyeja përse femrat rrinë gjithë ditën me piskatore në dorë? Tek tuk të gjithë e kanë nga njq qime në mjekër, në fytyrë apo në kraharor, por përpara se të përdorni piskatoren në këto pjesë të trupit duhet të mendoheni dy herë. 

Joshua Zeichner një dermatologe e certifikuar në Neë York në një intervistë për Ëomen’s Health shprehet se heqja e qimeve me piskatore mund të shkaktojë inflamim të rrënjës nëse piskatorja nuk është e sterilizuar.
Thithkat e gjoksit
Nuk është çudi që rreth thithkave të gjoksit të rriten qime të holla. Kjo është natyrale dhe pse shumë femra nuk do të donin t’i kishin. Piskatorja mund të irritojë lëkurën nëse ju e ngacmoni këtë të fundit, ndaj mënyra më e mirë është që këto qime t’i prisni me gërshërë.
Nishane
Nëse nuk dëshironi që nishanët e trupit të mos ju infektohen, mbajeni larg pistaroen nga këta të fundit.
Puçrrat apo aknet
Është shumë e zakonshme që qimet nën lëkurë të inflamohen. Në këtë rast është i nevojshmë pastrim i ilëkurës dhe heqja e qimes me rrënjë, por nëse kjo puçërr është një akne qimja nuk duhet hequr. Në këtë mënyrë ju do të rrisni mundësinë për zhvillimin e infeksionit duke mbledhur qelb dhe duke mbledhur bakteret. Mënyra më e mirë është të prisni deri sa puçrra të thahet e të eksfoljoi lëkurën derisa qimja të dalë vetë në sipërfaqe

Burimi: Women's Health