Guidë për shëndetin

10 ushqimet që do të kujdesen gjithmonë për shëndetin e mëlçisë

+

liverushqime

Të gjitha substancat toksike që hyjnë në trupin tonë, kalojnë përmes mëlçisë prandaj edhe është shumë e rëndësishme ta ruajmë këtë organ në gjendje të shëndetshme (aq sa mundemi). Kemi bërë një listë ushqimesh të cilat nëse konsumohen në mënyrë të rregullt, do të kujdesen për pastrimin e organit. Secili prej 10 ushqimeve që po listojmë përmban substanca vepruese që shërbejnë si pastrues, antioksidantë etj. Ja cilët janë: 

1. Hudhra
2. Vaji i ullirit
3. Spinaqi e të gjitha barishtet jeshile
4. Çaji jeshil
5. Qitrot
6. Arrat
7. Mollët
8. Tumerik
9. Limoni i verdhë dhe ai jeshil (lime)
10. Avokado

Living/ Burimi: Brightside