Guidë për shëndetin

Cili është presioni normal i gjakut për moshën tuaj? Infografikë

+

tennsioni

Me rritjen e moshës, tensioni i gjakut ndryshon dhe për fat të keq shndërrohet në armikun tonë më të madh. Nuk mjafton thjesht një dietë ushqimore dhe regjim i shëndetshëm për të mbajtur presionin e gjakut në nivel optimal sepse janë faktorë të shumtë që ndikojnë në luhatjen e tij. Presioni i gjakut sulmon veshkat, arteriet, dhe të gjithë trupin. Nëse ju nuk i kushtoni vëmendjen e duhur, mund të shkaktojë probleme serioze.
Presioni i gjakut githmonë ka diçka për të thënë për shëndetin tonë, dhe nëse jemi mirë, vizita tek një doktor shoqëroht me shprehjen ‘Tensioni për pilot”, shprehje kjo që barazvlerësohet me një gjendje shumë të mirë shëndetësore. Por a e dini ju se cili është tensioni normal për moshën tuaj.
Një studim i kryer nga më shumë se 2000 studiues doli në përfundimin se sipas moshës njeriut duhet të ketë tensionin e gjakut si më poshtë:

Age është mosha, kolona e parë është tensioni minimal, kolona e mesit është "tensioni për pilot" dhe tensionit sipas kolonës së tretë duhet t'i ruheni !!

tensi