Guidë për shëndetin

Efekti i shkëlqyer i fibrave në shëndetin e zorrëve

+

fibrraforrle
Fibra! Fibra! Fibra! Përveç efekteve të njohura që kanë për shëndetin e zorrëve, konsumi i lartë i fibrave duket se zvogëlon rrezikun e kancerit të zorrës së trashë dhe gjirit, diabetit, sëmundjeve të zemrës, obezitetit dhe vdekjes së parakohshme në përgjithësi. Një numër studimesh tregojnë se konsumi i lartë i fibrave mund të ndihmojë edhe në shmangien e goditjeve në tru.

Nga Dr. Michael Grege/ Pershtati Living