Guidë për shëndetin

Ja nga çfarë sëmundjesh mund të vuani sipas grupit të gjakut

+

jetollorged

Studimet e fundit tregojnë se lloje të caktuara të gjakut mund të jenë të lidhur me sëmundje të tilla si sëmundje të zemrës dhe kancer. Shkencëtarët janë ende duke kryer hulumtime të ndryshme, por nuk është keq të njiheni me kartelën tuaj të mundshme të sëmundjeve sipas grupit të gjakut ! 

Grupi i gjakut A ka rreth 20% më shumë rrezik të preket nga kanceri i zorrëve, në krahasim me grupin e gjakut 0. Për të reduktuar rrezikun duhet të eleminoni mishin e kuq nga dieta.
Grupi i gjakut B ka risqe më të larta për t’u prekur nga diabeti i tipit 2 më shumë sesa grupi i gjakut 0. Rënia në peshë do t’ju ndihmojë të përballoni sëmundjen më lehtë.
Nëse keni grup gjaku AB jeni 23% më shumë sesa grupi i gjakut 0 të preken nga sëmundjet e zemrës. Ajo që duhet të bëni është të ushtroheni rregullisht.
Femrat me grup gjaku 0 mund të kenë probleme me fertilitetin.