Guidë për shëndetin

Këto janë sëmundjet që përcakohen sipas karakterit të njeriut

+

Angry

Shkencat e lashta të shëndetit “Ayurvedic” flasin për ekzistencën e sëmundjeve psikosomatike, si edhe sëmundjeve që rrjedhin si pasojë e disa tipareve të karakterit tonë. Sipas Ayurvedes, tiparet e mëposhtme lidhen me sëmundje të caktuara:
Xhelozia: sëmundje tumorale, dobësimit të imunitetit.
Hakmarrja: pagjumësi dhe sëmundje të grykës.
Dobësia për t’i dhënë zgjidhje problemeve: sëmundje të mushkërive.
Mungesa e parimeve të moralit: sëmundje kronike, infeksione dhe sëmundje të lëkurës.
Kokfortësia: diabet, migrenë, infeksione.
Dembelizmi: alkolizim, myk, dobësim të imunitetit
Agresiviteti: ulcer, refluks.
Hezitimi, të qenurit tepër i rezervuar: skizofreni, sëmundje të veshkave.
Ashpërsia: epilepsi, astmë, anemi.
Apatia: diabet.
Mungesa e korrektësisë dhe paqëndrueshmëria: infertilitet
Harbutëria: diabet, sëmundje zemre
Ankthi: çrregullime të tretjes, sëmundje zemre dhe të lëkurës
Babëzia: sëmundje tumorale, obezitet dhe sëmundje kardiovaskulare.

Living/ Burimi ''Blerina Bombaj''