Guidë për shëndetin

Llojet e dhimbjeve fizike që lidhen direkt me gjendjen emocionale

+

psikosmo
Quhen dhimbje psikosomatike dhe janë shqetësime me simptoma fizike që NUK kanë shpjegime mjekësore. Fjala vjen nga termi ‘psikik’ që i referohet një gejndje mendore dhe ‘somatik’ që i referohet përfshirjes së trupit tonë.
Dhimbjet psikosomatike evidentojnë limitet e mëdha që ka mjekësia alopatike. Kur sëmundja ka origjinë psikosomatike, barnat nuk janë në gjendje ta përmirësojnë situatën sepse në të vërtetë, në trup, nuk ka reaksione biokimike pasi ‘sëmundjen’ e prodhon mendja jonë.

Cilat janë 7 shqetësimet më të shpeshta?

1. Dhembja e kokës
2. Dhembja e barkut apo dhembjet abdominal
3. Lodhje e vazhdueshme
4. Ekzemat, dermatitet, herpes etj…)
5. Dhimbje të forta menstruale
6. Dhimbje shpine
7. Diegje të stomakut

Shqetësime gjithashtu të prodhuara nga ‘psikika’ e secilit janë sëmundjet mendore. Nëse do të gjeni mënyrën e duhur, pra të përdorni mendjen ashtu siç duhet, mund të ndikoni për mirë edhe në shqetësimet fizike.

Living/ Burimi: Psicoadvisor