Ndihma e parë

Djegie e gradës së parë? Ja si trajtoni plagën e të përshpejtoni shërimin pa qenë nevoja për kremra apo ilaçe

+

burnreliefert

Nxjerrja e tavave nga furra, qëndrimi me orë të zgjatura në diell, kontakti me sipërfaqet apo lëngjet e nxehta mund të shkaktojnë djegie të lëkurës.Në varësi të shkallës së djegies, kjo e fundit mund të kërkojë trajtim të specializuar mjekësor, ose të trajtohen në kushte shtëpie. Disa produkte natyrale jo vetëm që mund të përshpejtojnë shërimin , por dhe të ulin rrezikun e inflamacionit ose për infeksion.
1. Aloe Vera
Aplikoni xhelin e pastër të aloes (direkt nga bima) në lëkurën e djegur dy herë në ditë.
2. Vajrat esenciale
Disa vajra esenciale mund të përdoren si trajtime natyrale për lehtësimin e djegies. Vaji esencial i livandos mund të aplikohet në zonën e djegur tri herë në ditë për të ndihmuar zbutjen e lëkurës së dëmtuar dhe për të përshpejtuar shërimin. Vaji i pemës së çajit mund të përdoret gjithashtu për të ndihmuar në uljen e rrezikut të infeksionit. Për lehtësim dhimbjeje, provoni vajin e mentes.
3. Vitamina E
Vitamina E vepron si një antioksidant i fuqishëm për të ndihmuar lehtësimin e dhimbjes e riparimin e indeve të dëmtuara nga djegia. Përdoreni Vitamina E si xhel dhe aplikojeni direkt në lëkurë.
4. Zink
Trupi ka nevojë për zink për të riparuar qelizat e dëmtuara dhe shërimi i plagëve të përshpejtohet. Merrni 30 mg zink dy herë në ditë si një ilaç natyral kundër djegies. Shto në dietë ushqime të pasura me zink si spinaqi fara kungull dhe casheës
*Sigurohuni që të pini shumë ujë për të hidratuar organizmin, pas humbjes së lëngjeve. Hani agrume pasi janë të mbushura me Vitamina C. Vitamina C funksionon si një antioksidant shërues që ndihmon në rritjen e sistemit imunitar dhe riparimin e indeve të dëmtuara! David Wolfe