Probleme të përditshme

Eleminoni lëkurën e errët në pjesët intime me mënyra natyrale

+

leekurazeze

Ekziston një gjendje specifike e lëkurës e quajtur Acanthosis Nigricans, e cila formohet në pjesën e ijeve midis këmbëve. Njerëzit obezë dhe me diabet të tipit 2 vuajnë më së shpeshti nga ky problem, i cili mund të degjenerojë në sëmundje serioze si tumor i lëkurës dhe, ndryshime hormonale.
Simptomat shfaqen në zonën e ijeve dhe në zonën pubike. Lëkura fillon të marrë një ngjyrë kafe dhe ndryshon edhe trashësinë duke u bërë më e fortë. Në disa raste mund të bëhet e dhimbshme dhe të shkaktojë irritime dhe kruajtje. Ndiqni këshillat e Living për të përmirësuar këtë gjendje :
• Aloe vera : Bima e aloe veras mund t’ju rikthejë ngjyrën natyrale të lëkurës si dhe të riparojë dëmtimin në qelizat e epidermës. Aplikoni xhelin e saj në pjesën e errët dhe lëreni të veprojë për 20 minuta. Pas kësaj mund të laheni. Ky trajtim duhet të përsëritet çdo ditë.
• Kastraveci : Përzieni lëngun e kastravecit me lëng limoni dhe shafran dhe aplikojeni përzierjen në zonën e duhur. Përsëriteni këtë çdo ditë. Nëse nuk i keni elementët e tjerë, mundeni thjeshtë të fërkoni pjesët e errëta me kastravec.
• Limoni : Vitamina C që ndodhet në limon mund të heqë qelizat e vdekura në lëkurë dhe t’ju rikthejë ngjyrën natyrale të trupit. Përdorni lëngun e limonit për të lyer pjesën e errët dhe lëreni të veprojë gjatë tërë natës. Në fund lahuni me ujë të vakët.
• Sodë buke : Përzieni sodën e bukës me ujë në raportin 1:3 dhe formoni një pastë. Aplikojeni atë në pjesën e errët të lëkurës dhe lëreni deri sa të thahet. Më pas lajeni me ujë të ngrohtë. Përsëriteni këtë procedurë 2 herë në javë.

Living