Probleme të përditshme

Sa shpesh duhen ndërruar jastëkët dhe si të zgjidhni materialin e duhur

+

pillow

Jastëku juaj është vjetëruar? Atëherë mirëqënia juaj është në rrezik. A e dinit se fjetja në një jastëk të një cilësie jo të mirë mund të shkaktojë dhimbje koke, gjumë të parehatshëm, pamundësi në përqëndrim dhe padurim? Pavarësisht nga cilësia e produkteve me të cilin është punuar, jastëkët fillojnë ti humbin karakteristikat e tyre për rreth 3 vjet. Pikërisht kjo është koha kur ata mund ta venë në rrezik mirëqënien tuaj. Si shkakton probleme një jastëk i vjetër: Mbushja e jastëkut tashmë të vjetëruar nuk ofron më mbështetjen e nevojshme për qafën dhe muskujt e saj, prandaj ju mund të zgjoheni të lodhur dhe me dhimbje qafe në mëngjes. Një mbushje e vjetëruar mund të mbajë shumë bakterie, që shkaktojë alergji dhe probleme me frymëmarrjen, duke kriijuar një ambjent të pashëndetshëm për të fjetur. Mesatarisht, ne e përdorim jastëkun 8 orë në ditë dhe ai mbushet me lekurë të vdekur dhe djersë, duke nxjerrë 200-300 mililitra për natë. Kjo është arsyeja pse ekspertët rekomandojnë ndërrimin e jastëkut çdo 3 vjet. Prej leshi, pambuku, mëndafshi apo bambuje? Tek zgjedhja e një jastëku - një produkt që do të jetë në kontakt me lekurën tonë çdo ditë - ne preferojmë materiale natyrale. Zakonisht ne zgjedhim material leshi ose pambuku, por edhe kashmiri e mëndafshi qetëson lekurën dhe na bën të ndjehemi rehat. Materialet natyrale kanë efekte të dobishme në mirëqënien tone. Edhe pse fibrat e bambusë sapo kanë filluar të bëhen pjesë e jetës sone, kanë arritur më së miri materialet e lartpërmendura në shumë anë. Nëse këto fibra janë mjaft të mirë në aspektin e butësisë, bambuja është padyshim më e mira për thithjen e ujit.
Living/Burimi ‘’Intv.al’’