Shëndeti

Këshillat e gjinekologes që mund të ndryshojnë jetën tuaj seksuale

+

dhuratryr

Mund të gënjeni veten, të tjerët, partnerin ,por jo gjinekologun. Nëse mjekut nuk i thoni të vërtetën, mund të ndodhë që ai të keqdiagnostikojë sëmundjen, mund të konfuzohet dhe të keqinterpretojë shenjat dhe ju nuk do të fitoni asgjë. Nëse nuk ndiheni rehat me gjinekologun tuaj, atëherë duhet të gjeni një tjetër, mjafton të keni besim që të ndani çdo detaj, edhe atë më të parëndësishmin në dukje. Mary Jane Minkin, gjinekologe dhe profesoreshë në Yale University School of Medicine ka treguar WomensHealth këshillat që sipas pacientëve u kanë ndryshuar për mirë jetën seksuale.
Mos harroni lubrifikantin
Thatësia vaginale është një problem që prek jo pak femra gjatë menopauzës dhe shkakton jo pak probleme, por nëse jeni të hidratuar mjaftueshëm nuk do të ndjeni dhimbje gjatë seksit. Lexoni më shumë në këtë link rreth thatësisë vaginale.
Higjiena vjen e para kur bëhet fjalë për marrëdhëniet seksuale. Transportimi i baktereve apo mikroorganizmave nga jashtë në brendësi të vaginës mund të jenë përgjegjës për infeksionat vaginale apo të traktit urinar, Asnjëherë nuk duhet të ndërroni pozicione (anus-vaginë) pa u siguruar se organet gjenitale janë të pastra, në të kundërt mund të infektoheni ng bakteret si Esherika Koli etj.