Këshilla për udhetimet

Përse duhet ta refuzoni kafen kur udhëtoni me avion dhe të zgjidhni verën

+

istock 182687024
Kush ka udhëtuar të paktën një herë me një linjë ajrore që bën pjesë në Star Alliance duhet të ketë zgjedhur midis kafes apo verës, të ëmblës apo të kripurës. Nëse zgjidhja juaj ka qenë kafe, na vjen keq t'ju themi që keni gabuar ! Gjatë kohës që jeni në fluturim duhet të zgjidhni gjithnjë verën. Kafeja nuk do t' ju shijojë asnjëherë sepse uji është i njëjte me ate te depoziites se tualetit . Në lartësi tepër të mëdha uji vlon në temperaturë më të ulët , proces që ndikon në shijen e kafes. Sipas ekspertëve e kundërta ndodh me verën, Sidoqoftë cilësia e saj, në lartësi kjo pije shijon më e mirë.
Kjo është për shkak të të njëjtave arsye që e bëjnë kafen të shijojë më keq: ajri i thatë dhe presioni në kabinë. Sa më e thatë të jetë ndjesia e nuhatjes suaj aq më e shijshme do t'ju duket vera.. Epo gëzuar në udhëtimin tjetër

Burimi; The Independent