Kuriozitete

E pabesueshme, numri i këmbës tregon sa gjatë do të jetoni

+

size shoes

E çuditshme, por sipas disa studiuesve suedezë është e vertete. Numri i këpucës tregon edhe jetëgjatësinë e njeriut. Studimet në këtë drejtim kanë filluar që në vitin 1987, dhe pjesë e tyre kanë qenë 800 njerëz, të gjinisë mashkullore dhe femërore.Kërkimet e findit, të përsëritura dy vite më parë, morën në analizë mijëra burra e gra. Në përfundimet e tyre, shkencëtarët suedezë, ndajnë bindjen se numri i këpucëve mund të lidhet drejtpërdrejt edhe me jetëgjatësinë e njeriut, por sipas tyre, jeta mund të zgjatet edhe më shumë në varësi të ushqimit. Ata pretendojnë se kanë arritur një klasifikim të jetëgjatësisë në bazë të numrit të këpucëve.
Tek femrat:
Numri 35: 64-69 vite
Numri 36: 70-76 vite
Numri 37: 77-82 vite
Numri 38: 78-84 vite
Numri 39: 73-75 vite
Numri 40: 70-72 vite
Numri 41: 67-70 vite
Numri 42: 66-69 vite

Tek meshkujt:
Numri 41: 73-77 vite
Numri 42: 75-82 vite
Numri 43: 74-79 vite
Numri 44: 67-72 vite
Numri 45: 66-69 vite.