Kuriozitete

Përse pasaportat janë vetëm në 4 ngjyra, ja kuptimi që fshihet pas tyre

+

12379560 Passport design world map 0 1489651379 0 1489665543 1489665551 650 1c3ae01b46 1489754768

Nëse keni udhëtuar të aktën një herë më avion, e keni qenë të vëmendshëm do të keni vënë re që njerëzit nëpër aeroporte mabjnë pasaporta në duar që kanë ngjyra të ndryshme. Rezulton se ka vetëm katër ngjyrat primare të pasaportave në botë, dhe pas këtyre ngjyrave fshihet një arsye.
E kuqe
Kjo është ngjyra më e zakonshme. Pasaportat me një mbulesë të kuqe janë zgjedhur shpesh nga vendet me një sistem historik apo aktual komunist. Qytetarët e Sllovenisë, Kinës, Serbisë, Rusisë, Letonisë, përfshirë dhe vendin tonë kanë pasaporta të kuqe. Vendet anëtare të Bashkimit Evropian, me përjashtim të Kroacisë, përdorin gjithashtu pasaporta të kuqe, por në hije më të thkesuar.

 

Blu ne faqen pasardhese