Brigela Demaj/ Vajza nga Shkodra që nuk nguron të shfaqë me krenari kilogramët e tepërt

+

brrri

Nga Gentian Minga, Fotografia Edvina Meta

BRIGELA DEMAJ ka shkaktuar vazhdimisht shumë zhurmë në rrjetet sociale me postimet e saj. Një foto erotike e realizuar prej saj ose edhe autoerotike. Të qenët mbipeshë, shkakton edhe më shumë reagime, por asaj nuk i intereson se çfarë mendojnë të tjerët, ndonëse jeton në një qytet si Shkodra, që është mjaft konservativ. Këtë verë do të shikoni ngado fotografi vajzash me trupa të hollë, buzë detit, me rroba banje, por, ndonëse nuk është e hollë si modelet e revistave, Brigela ka një trup të rregullt dhe të bukur. Mbi të gjitha, ka një dashuri të madhe për këtë trup dhe një koncept ndryshe për bukurinë. Prandaj ne realizuam një shërbim të veçantë fotografik. Më saktë, fotografuam vetëbesimin dhe forcën e gruas, jo një trup...

Faleminderit që e pranove ftesën për një shërbim fotografik disi ndryshe. Është kjo protesta jote e radhës?
Qëndrimet dhe opinionet e mia cilësohen të guximshme apo rebele, nisur nga paralelizmi me kontekstin shqiptar dhe mendësinë e përgjithshme, por për mua janë shfaqje të natyrshme të asaj që jam, mendoj, dhe të vlerave që pretendoj të përçoj tek ata që më rrethojnë. Ky shërbim fotografik është protesta ime e radhës... Gjithçka nisi kur, si pjesa tjetër e njerëzve, në pushimet verore postova një foto me rroba banje, e cila për mendimin tim mori një vëmendje të pamerituar dhe komente nga më të larmishmet. Fotoja ishte e zakonshme, në një ditë të zakonshme, e një vajze të zakonshme, por me një dallim, që me sa duket, në shoqërinë ku jetojmë, ende shkakton bujë. Vajza në foto ishte mbipeshë e për më tepër, nuk dukej sikur e kishte problem këtë fakt. Uau!

dedemm