Dekorimi i kuzhinës

Këshilla arredimi për kuzhinën në formë L-je, si të shfrytëzojmë hapësirën në maksimum

+

kitchwberer

Hapësira që rëndom quajmë “open space” ka një rol primar në projektimin modern të mobiljeve, kuzhinat per shembull, trasformohen në hapësira të mëdha dhe qëndrore ku të mirëpresim mysafirët dhe të bisedojmë me ta.

Të zgjasim vendin e punës
Vendosja e mobiljeve në formë L-je optimizon hapësirën dhe lëvizjet sidomos atëherë kur e kemi të nevojshme zmadhimin e pjesës së kuzhinës. Një zgjatje e suprinës nga të dyja anët, mund të lejojë që më shumë njerëz të rrinë në kuzhinë pa bezdisur njëri-tjetrin.
Në pjesën më të madhe të rasteve, ky kompozim mund të menaxhohet me mobilje të vendosura përgjatë mureve ngjitur me suprinën apo mobiljeve të kuzhinës. Një mënyrë tjetër është dhe vendosja e e tavolinës në formë L-je , duke lejuar optimizimin e hapësirës, mbi të gjitha nëse kuzhina është vendosur në një ambient të vogël.
Ndarja e hapësirës
Hapësirat “open Space”, pra ambientet jo të mbyllura në mënyrë definitive, kanë një rol të rëndësishëm në projektimin e mobiljeve: kuzhinat, trasformohen në ambient të hapura dhe qëndror ku të mirëpresim miqtë dhe të kënaqemi me ta. Vendosja në formë L-je zbaton këtë koncept sepse behët, për shembull, për kuzhinierin zgjidhja më e mirë për të komunikuar dhe gatuar njëkohësisht, gjatë përgatijes së ushqimeve.
Kuzhina L është kompromisi ideal midis ndarjes dhe bashkimit: mbron privatësinë e kuzhinës por në të njëjtën kohe e trasformon atë në një vend lirie dhe shoqërimi. Sfida Imobiliare